Tahmea BBQ-kastike 2.0 aasialaisittain


Pääsiäinen tuli ja meni. Kaikki minut tuntevat arvaavat, että meillä tarjottiin savustettua karitsaa ja komea kokoelma erilaisia salaatteja ja lisäkkeitä. Pitää kyllä sanoa, että onnistui mukavasti. Kiitos vaan sinne Sipooseen lammastuliaisista ja ihanille vieraille hyvästä seurasta! Tällä kertaa siis kotimainen karitsanviulu ja yllärinä lisäksi pöydälleni ilmestyi luutonta karitsankylkeä, jota en ollut koskaan elämässäni laittanut. No, nyt olen ja hyvää tuli siitäkin. Näistä lammasherkuista lisää toisen kerran, sillä nyt haluaisin (taas) muistuttaa siitä BBQ-kastikkeesta.

Koska savustinkaappini ei koskaan käy tyhjäkäynnillä, piti karitsanviulun kaveriksi keksiä jotain kaapintäytettä. Täräytin päkäpään kaveriksi yhden karitsanpaistin (sellaisen tarjouksesta napatun pakastekaritsan) ja tarjouskassleria, jota siis marketissa myydään naurettavaan 4 euron kilohintaan. Kassleristakin pitää joskus pistää oma postauksensa, sillä nyt taisi löytyä hyvä menetelmä, joka tarkoittaa kokonaisen kasslerin halkaisemista ennen savustamista. Tulos oli erinomainen. Terveisiä vaan sinne Jyväskylään. Savulihapiirakan täyte vaikuttaa nyt tosi hyvältä ensi viikonlopuksi. Näiden lisäksi lopputila kaapista täytettiin vielä baby ribseillä, joita oli tarkoitus nautiskella iltapalaksi jonain pääsiäisviikonlopun iltana. Tarkoitukseni oli hunnuttaa ribsit perinteisellä tahmealla BBQ-kastikkeellani.

Sunnuntai-illan saapuessa kaivelin kuitenkin maustekaappiani kun mieleni tuli monelle tuttu Farang-ravintolan karamellipossu. Minulla olisi kaapissa savustettuja, tuntikaupalla haudutettuja ribsejä ja tällä kertaa voisin makumaailmaa kaivella aasialaisesta ajatuksesta. Se, sopiiko aasialaiset maut savustetun porsaanlihan kanssa, jää jokaisen mietittäväksi, mutta nämä ribsit onnistuivat erinomaisesti. Liekö tämä nyt sitä crosskitcheniä.

Pohjana kastikkeelle on siis se perinteinen BBQ-kastikkeeni. Tällä kertaa sokerin määrää lisättiin huimasti eli joko puolita kaikkien muiden ainesten määrä paitsi fariinisokerin tai vaihtoehtoisesti tuplaa vain fariinisokerin määrä. Lopulta tarkka ainesten suhde ei ole niin nöpönuukaa, kunhan käytät sokeria huomattavasti tavallista enemmän. Tämän lisäksi heitä kattilaan 1-2 tähtianista ja 0,5-1 tl viismaustetta. Keitä normaalia pidempään. Niin, että kastike saostuu paksuksi. Sudi kastiketta kypsien ribsien pintaan ja lämmitä uunissa maltillisella lämmöllä jottei sokeri pala. Kaada vielä paksua kastiketta lämpimien ribsien päälle, sekoita ja nauti!

Voin taata: oli tahmeaa! Suupielet ja sormet olivat tarttua toisiinsa, mutta mukavan syntinen herkku oli kyseessä. Lisäksi ranskalaisia, dippivihanneksi ja friteerattuja katkarapuja.

Varaa BBQ-kastikkeen ainekset kaappiisi tulevaa grillauskautta varten. Tulevat varmasti käyttöön. Tsekkaa myös grillatulle lihalle tarkoitetun savustetun valkosipulivoin resepti. Nämä ovat helppoja, mutta takuulla saat hymyn ruokailijoiden huulille.


Mukavaa aikanutta kautta kaikille!

Kommentit