Pääsiäinen tuli ja meni. Kaikki
minut tuntevat arvaavat, että meillä tarjottiin savustettua
karitsaa ja komea kokoelma erilaisia salaatteja ja lisäkkeitä.
Pitää kyllä sanoa, että onnistui mukavasti. Kiitos vaan sinne
Sipooseen lammastuliaisista ja ihanille vieraille hyvästä seurasta!
Tällä kertaa siis kotimainen karitsanviulu ja yllärinä lisäksi
pöydälleni ilmestyi luutonta karitsankylkeä, jota en ollut koskaan
elämässäni laittanut. No, nyt olen ja hyvää tuli siitäkin.
Näistä lammasherkuista lisää toisen kerran, sillä nyt haluaisin
(taas) muistuttaa siitä BBQ-kastikkeesta.
Koska savustinkaappini ei koskaan käy
tyhjäkäynnillä, piti karitsanviulun kaveriksi keksiä jotain
kaapintäytettä. Täräytin päkäpään kaveriksi yhden
karitsanpaistin (sellaisen tarjouksesta napatun pakastekaritsan) ja
tarjouskassleria, jota siis marketissa myydään naurettavaan 4 euron
kilohintaan. Kassleristakin pitää joskus pistää oma postauksensa,
sillä nyt taisi löytyä hyvä menetelmä, joka tarkoittaa
kokonaisen kasslerin halkaisemista ennen savustamista. Tulos oli
erinomainen. Terveisiä vaan sinne Jyväskylään. Savulihapiirakan
täyte vaikuttaa nyt tosi hyvältä ensi viikonlopuksi. Näiden
lisäksi lopputila kaapista täytettiin vielä baby ribseillä, joita
oli tarkoitus nautiskella iltapalaksi jonain pääsiäisviikonlopun
iltana. Tarkoitukseni oli hunnuttaa ribsit perinteisellä tahmealla
BBQ-kastikkeellani.
Sunnuntai-illan saapuessa kaivelin
kuitenkin maustekaappiani kun mieleni tuli monelle tuttu
Farang-ravintolan karamellipossu. Minulla olisi kaapissa
savustettuja, tuntikaupalla haudutettuja ribsejä ja tällä kertaa
voisin makumaailmaa kaivella aasialaisesta ajatuksesta. Se, sopiiko
aasialaiset maut savustetun porsaanlihan kanssa, jää jokaisen
mietittäväksi, mutta nämä ribsit onnistuivat erinomaisesti. Liekö
tämä nyt sitä crosskitcheniä.
Pohjana kastikkeelle on siis se
perinteinen BBQ-kastikkeeni. Tällä kertaa sokerin määrää
lisättiin huimasti eli joko puolita kaikkien muiden ainesten määrä
paitsi fariinisokerin tai vaihtoehtoisesti tuplaa vain fariinisokerin
määrä. Lopulta tarkka ainesten suhde ei ole niin nöpönuukaa,
kunhan käytät sokeria huomattavasti tavallista enemmän. Tämän
lisäksi heitä kattilaan 1-2 tähtianista ja 0,5-1 tl viismaustetta.
Keitä normaalia pidempään. Niin, että kastike saostuu paksuksi.
Sudi kastiketta kypsien ribsien pintaan ja lämmitä uunissa
maltillisella lämmöllä jottei sokeri pala. Kaada vielä paksua
kastiketta lämpimien ribsien päälle, sekoita ja nauti!
Voin taata: oli tahmeaa! Suupielet ja
sormet olivat tarttua toisiinsa, mutta mukavan syntinen herkku oli
kyseessä. Lisäksi ranskalaisia, dippivihanneksi ja friteerattuja
katkarapuja.
Varaa BBQ-kastikkeen ainekset kaappiisi
tulevaa grillauskautta varten. Tulevat varmasti käyttöön. Tsekkaa
myös grillatulle lihalle tarkoitetun savustetun valkosipulivoin
resepti. Nämä ovat helppoja, mutta takuulla saat hymyn
ruokailijoiden huulille.
Mukavaa aikanutta kautta kaikille!
Kommentit
Lähetä kommentti