Jämälihat iltapalaksi = juustotoastit grillissä


Niinhän siinä aina käy, että grillauksesta tai savustamisesta jääkaapin perukoille jää jämiä, joille toivoisi mukavan käyttötavan. Kokonaiseksi ateriaksi jos lihan jämät eivät riitä, niin meillä ne uppoavat iltapalaksi grillileipien muodossa.


  • 8 viipaletta paahtoleipää
  • 6-8 viipaletta cheddarjuustoa
  • Noin 100 grammaa grillattua tai savustettua lihaa/kanaa/kalaa
  • Voileipämargariinia
  • Valkosipulijauhetta
  • Suolaa
Levitä neljä viipaletta leipää laudalle. Laita jokaisen päälle 1,5-2 viipaletta cheddar-juustoa ja jaa kuutioidut lihat juustojen päälle. Me käytimme tällä kertaa flank steakin loput. Paina jokaisen leivän päälle toinen leipäviipale kanneksi ja voitele kevyesti margariinilla ylä- ja alapinta. Ripottele päälle valkosipulijauhetta ja pieni ripaus suolaa. 




Aseta leivät halsteriin ja paina halsteri kiinni. Grillaa kummaltakin puolelta muutaman minuutin ajan niin, että pinta ei pala mutta juusto sulaa sisälle. Leikkaa kolmioiksi ja tarjoile koko perheelle.





Hirvittävän helppo resepti, joka tuntuu ihan hassulta kirjoittaa, mutta halusin nyt tämänkin kanssanne jakaa. Tätä voi varioida loputtomasti eli kyllästymään ei pääse.

Ei mulla muuta tällä kertaa. Palaan taas pian asiaan. Hyviä hiilloksia toivotellen.

Kommentit