Mistä oikein on kyse?


SAVU JA HIILLOS 
- blogini grillaamisesta ja savustamisesta



Joka kevät lehdet, nettisivut ja blogit täyttyvät grillausohjeista ja -resepteistä. Meitä muistutetaan parhaista grillimakkaroista, testivoittajahiilistä sekä oikeasta tavasta sytyttää ja puhdistaa grilli. Tämä grillausblogi on syntynyt tarpeesta viedä asiaa hieman syvemmälle. Toki näistä postauksista löytyy perusohjeita ja itsestäänselvyyksiä, mutta jotain kummallista pitää tapahtua, että annan reseptin punaiseen valmismarinadiin pakattujen kasslerpihvien grillaukseen. Toivon, että tämä blogi ei anna vain ohjeita tai reseptejä, vaan toivon sen olevan inspiraation lähde ja rohkaisevan lukijoita soveltamaan reseptejä.

Ruokafilosofiani takana kummittelee amerikkalaistyylinen grillaaminen ja savustaminen. Pitkä savustusaika, suuret lihapalat ja yhdessäolo. Vaikka grillaamalla laittaa myös arkiruokaa, on se parhaimmillaan silloin, kun grillaamisen tai savustamisen lomassa vietetään aikaa ystävien ja perheen kanssa. Ruoan tarjoaminen ja jakaminen on kaikissa kulttuureissa ystävyyden ja luottamuksen osoitus. Tämäkin blogi sai alkunsa ystävieni toiveista jakaa ”salaiset” grillausvinkkini.