SAVU JA HIILLOS
- blogini grillaamisesta ja savustamisesta
Joka kevät lehdet, nettisivut ja
blogit täyttyvät grillausohjeista ja -resepteistä. Meitä
muistutetaan parhaista grillimakkaroista, testivoittajahiilistä sekä
oikeasta tavasta sytyttää ja puhdistaa grilli. Tämä grillausblogi
on syntynyt tarpeesta viedä asiaa hieman syvemmälle. Toki näistä
postauksista löytyy perusohjeita ja itsestäänselvyyksiä, mutta
jotain kummallista pitää tapahtua, että annan reseptin punaiseen
valmismarinadiin pakattujen kasslerpihvien grillaukseen. Toivon, että
tämä blogi ei anna vain ohjeita tai reseptejä, vaan toivon sen
olevan inspiraation lähde ja rohkaisevan lukijoita soveltamaan
reseptejä.
Ruokafilosofiani takana kummittelee
amerikkalaistyylinen grillaaminen ja savustaminen. Pitkä
savustusaika, suuret lihapalat ja yhdessäolo. Vaikka grillaamalla
laittaa myös arkiruokaa, on se parhaimmillaan silloin, kun
grillaamisen tai savustamisen lomassa vietetään aikaa ystävien ja
perheen kanssa. Ruoan tarjoaminen ja jakaminen on kaikissa
kulttuureissa ystävyyden ja luottamuksen osoitus. Tämäkin blogi
sai alkunsa ystävieni toiveista jakaa ”salaiset”
grillausvinkkini.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEic06hFsfIwq6pkwGcGXZFBZM0QEUPrPaifR6TFYkIGtDRF_VntYeNTDWoQHxPDZV5SkrZvDsrnwGbF_ZZygnWScHIkQ8uO8wmxawxolsbV1d6bqNQh_mpIEkUNkOfOCX2aCFqfOnyVHMM/s1600/savustetut_kanansiivet.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEic06hFsfIwq6pkwGcGXZFBZM0QEUPrPaifR6TFYkIGtDRF_VntYeNTDWoQHxPDZV5SkrZvDsrnwGbF_ZZygnWScHIkQ8uO8wmxawxolsbV1d6bqNQh_mpIEkUNkOfOCX2aCFqfOnyVHMM/s1600/savustetut_kanansiivet.jpg)