Vihdoin hyvä broilerituote grillattavaksi!


Olen suuri broilerinlihan ystävä. Valitettavasti grillattavaksi sopivat broileripalat ovat olleet hakusassa. On rintaleikettä, paistileikettä, ohutfileetä, koipipalaa, reisipalaa, kokonaista kotkotinta... Mutta vaikka kuinka yritän grillata broilerini pieteetillä, on lopputulos kuiva ja mitäänsanomaton.

Toistaiseksi parhaan grillatun broilerinpalan olen nauttinut siskoni kesäpaikassa, missä broilerinreidet oli glaseerattu balsamicosiirapilla ja ne tarjoiliin hyvän salaatin kera. Kiitos niistä. Ilman tuota herkkua olisin varmaankin jo luopunut koko haaveestani valmistaa hyvää kanaa grillissä.

Olen myös testannut kokonaisen kanan grillaamista siideritölkki kotkottimen sisuksissa, mutta siihenkään en oikein lämmenyt. Onkohan minusta tullut vain nirso vai herättääkö minussa intohimon vain nuoruuteni hittiruoka: uunissa paistetut koipireidet, jotka maistuvat myös tänäpäivänä oikein herkulta - kaikessa yksinkertaisuudessaan?

Oli miten oli, nyt viimein löysin sen, mitä olin tietämättäni koko grillaustaipaleeni etsinyt. Citymarketin tarjous sai minut kiinnittämään huomioni dijon-maustettuihin luuttomiin koipireisiin. Minut tietävät nyt heristävät sormeaan, että tuo tyttö ei valmismarinoituihin tuotteisiin koske, mutta niin vain koski. Eikä kaduta ollenkaan. Mukaani kauppareissulta siis tarttui Naapurin Maalaiskana -tuotemerkillä myytävät dijon-maustetut koipireidet. Nakkasin nuo kanapalat grilliin viikonlopun remonttihommien jälkeen ja voi hyvät hyssykät kuinka valmismarinoidut kanat olivatkaan hyviä!

Vaikka koipireisileikkeet olivat valmiiksi maustettuja ja marinoituja, ne eivät normaaliin valmismarinaditapaan lilluneet mausteliemessä vaan niissä oli sopivasti rakuunan ja sinapin makua ilman lilluvaa marinadia. Eli valmiina grilliin ilman pesuoperaatiota! PEUKKU!

Ja lopputulos oli hyvä. Leikkeissä oli mukana kanan nahka, joka piti kanan mehevänä ja kosteana. Ulkonäöltään ne eivät olleet luksustasoa, mutta sen "riekaleisuuden" annan anteeksi koska nyt oli menty mehevyys edellä. Lapsiperheille tiedoksi, että sinapista huolimatta tämä tuote maistui hyvin myös meidän alle kouluikäiselle!

Sen verran aion Naapurin Maalaiskanan tuotekehitykseltä anoa, että saisimme kyseisen tuotteen myyntiin myös maustamattomana. Taitava kokki osaisi leikellä minkä tahansa maustamattoman kopireisipalan luuttomaksi varmasti tuossa tuokiossa, mutta minä tarvitsen vielä apua lihatalolta. Mikäli satutte siellä Maalaiskanalla lukemaan tätä blogia, niin ottakaahan ajatuksesta koppi. Mielelläni nimittäin kokeilisin tätä tuotetta myös savustamalla! (Ja samalla pahoitteluni, että varastin tuotekuvan sivuiltanne kysymättä lupaa.)

Suositukseni siis tulevan kesän sunnuntaigrillauksiin: grillatut koipireisileikkeet ja hyvä cesar-salaatti! Oi, olisipa jo kesä ja sunnuntai!

Kommentit

  1. Hei ja kiitokset mahtavasta palautteesta! Maustetut tuotteemme ei tosiaan koskaan lillu marinadissa, meillä laatu korvaa määrän tässäkin asiassa :) Luuton Koipireisileikkeemme on saavuttanut nopeasti suuren suosion ja Dijonin rinnalle on luvassa myös muita herkullisia vaihtoehtoja. Tämä tuote on kyllä tulevan grillikesän ehdoton ykkönen! T: Naapurin Kerttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Naapuri!

      Kiitos viestistäsi. Kiva kuulla, että uusia vaihtoehtoja tulossa - toivottavasti myös se maustamaton/kevyesti suolattu. Muuten, löysin valikoimistanne maustamattoman luulisen reisipalan. Iso kuorma niitä menee huomenna savustimeen. Nyt pidetään peukkuja, että tulos olisi mehevä, sopivan savuinen ja ihanan täydellinen rapean salaatin kaveriksi. Raporttia lopputuloksesta tulossa myöhemmin.

      Mukavaa viikonloppua, hiilloksen hehkua ja savun tuoksua kaikille lukijoille.

      T: Suvi the Savu

      Poista

Lähetä kommentti